Om oss

 

 

J.B.L Advokater KB grundades den 1 januari 2019 av advokat Jan Lindén. Han är ursprungligen från Boden och tar med sig sin mångåriga advokatverksamhet inom affärsjuridik när han flyttar hem till Luleå och Norrbotten.

Advokatfirman arbetar uteslutande med affärsjuridik, såväl nationell som internationell, och övrig juridik kopplad till företagande. Arbetet sker genom lokal närvaro i Luleå och Boden men ofta i nära samarbete med andra specialister. Är det något vi inte kan själva tar vi hjälp av våra partners.

Vi samarbetar med flera olika specialister inom affärsjuridik. Genom samarbete med en av Sveriges största advokatfirmor är vi i praktiken en fullservicebyrå inom affärsjuridik. Genom dem har vi tillgång till över 100 jurister specialiserade inom affärsjuridikens olika områden. Vi erbjuder tillgång till experter på plats hos oss. Norrländska företag kan alltså komma till oss och få hjälp av nischade experter inom alla sina juridiska områden. Detta är unikt för Norrbotten.

Grundaren Jan Lindén arbetar själv företrädesvis inom kommersiell avtalsrätt och tvister, både nationellt och internationellt. Hans egen särskilda specialistkompetens är IT- och immaterialrätt samt internationella affärer. Han jobbar ofta på engelska men talar även tyska.

Läs mer om våra expertområden